Härliga vår, vart är du?

Det är så otroligt skönt att snön börjar smälta bort, att få se asfalten och att inte behöva ha 10 lager kläder på sig. Speciellt gillar jag att få ta fram tygskorna, så jäkla härligt! Nog för att det kom en snöstorm nu senare på kvällen när jag var ute och gick med ponnyn, det gillas inte. Får hoppas att det blir bra väder i fortsättningen.

Förutom storstädning av mitt rum så  hann jag även med att träna agility med båda hundarna. Utnyttjar de ytor på gräsmattan där snön inte ligger, man får göra det bästa av situationen. Det var första gången Chico fått känna på "agility". Allt är än så länge bara på låååååg nivå, kommer dröja innan vi börjar på allvar men inga fel med att starta med enkla grejer :) Använde mig av klicker och skål idag, han fick testa på att springa igenom tunnel och att springa mellan två hinder utan bom. Har lagt in kommandot "fram" just för att det ska komma naturligt. Jag vet med säkerthet att han inte kan kommandot då vi precis började med det idag men tycker inte att det skadar att säga det.  Jag har varit extremt dåligt med att lära mig säga det när jag springer med Kiro, man lär sig av sina misstag. Svårt att lära om sig men det är en bra början. Kiro fick förövrigt träna slalomingångar.

Här kommer en video på lillen när han springer. Har lodis kläder på mig och min härliga pipiga röst får ni leva med, Chco gillar den iaf ;) ni kan ju fokusera på honom vetja!


Going craaaazy

Ikväll hade Chico tokdamp och det roliga var att jag hade tränat med han en stund innan, så han var inte direkt uttråkad. Bara ett helt vanligt kvällsryck! Älskade tokhund <3

Se och njut gott folk!


a little bit bigger

Här var det dåligt med uppdatering, damn.

Här hemma är det fullt fart i princip hela tiden, alltid något som ska göras, hästar, hundar, jobbet osv men jag ska inte klaga, det är ju precis sånt jag vill att mitt liv ska innehålla. Jag älskar´t!

Jag tycker att Chico har blivit så stor! Alla andra kollar konstigt på mig när jag säger det. Nog är han liten min plutt men han har faktiskt växt massor, i princip alla drar jämförelsen mellan sitt katt och Chico. Haha. Brukar även få höra "är det en katt du har där? ;)". Han charmar förövrigt alla som träffar honom, allt från gubbar på fabriker till barn på dagis. :) Brukar säga att han är Kixon´s städhund - blir alltid omringad av brudar så fort han kommer dit.

Vi kämpar på med rumsrenhets träningen här hemma, tycker det funkar helt okej. Sitt och Ligg kommandot kan han, nu har vi påbörjat "stå". Alltid när vi busar så passar jag på att trycka in lite träning i smyg, ber han släppa leksaker för att sedan få leka med en ny grej eller fortsätta leken med samma. Ibland blir det bara tack - och sen en ny leksak men ibland även Tack - sitt/ligg och en ny leksak. Han är jätte duktig på att släppa på kommandot tack, skönt det. :)

Dags att anmäla oss till valpkurs nu också, och vi får inte glömma att han faktiskt fyller 11 veckor idag - Grattis Chico!





Favorit pojkarna på upptäcksfärd

RSS 2.0