Livet som hundmorsa!

Mina händer börjar se ut som ett slagfält, tror minsann att Chico är den skyldige!

Har i alla fall fullt upp om dagar. Jag har verkligen blivit en morsa! Haha, lilla bebisen. Vi tränar för fullt med vardags saker så som koppelträning, kloklippning, avslappning, utbyte av leksaker, kommandot sitt osv.

Han har blivit en riktig hejare på Sitt - varsågod, vid maten, det funkar super bra. Koppelträningen fungerar helt okej också, han tycker inte att det där med koppel är nå vidare roligt men med lite godis och en glad matte så fungerar det. Kommandot sitt kan han utan problem nu.

Det vi lägger mycket fokus på just nu är avslappning + kloklippning. När han blir föööör mycket, när han måste lugna ner sig så har jag börjat vänja honom vid att ligga på rygg i min famn där jag när han är för upphetsat håller i han lungt med bestämt tills han lugnar ner sig, då blir det massa kliande på magen och mysigt prat. Just den här delen är jätteviktig för mig då jag verkligen vill att det ska fungera bra vid kloklippning. Kör samma metod där. Försöker helt enkelt bara göra detta moment till en mysig stund där man blir ompysslad och klorna blir klippta. När han krånglar och vill ur greppet lägger jag bara tillbaka honom i rätt position, jag säger inte ett enda ord. Sen när han väl ligger lugnt och blir kliad på magen så småpratar jag lite med honom. Alltså ignorerar jag fel beteende och berömmer rätt beteende. :)

Har även upptäckt att Chico gärna sticker iväg på egna äventyr ifrån mig så för att han faktiskt ska börja ha koll på vart jag är så gömmer jag mig bakom saker och ting. Då blir det minsann fart på honom! Kommer nog få jobba en del med det där har jag en känsla av. Ingen feg pojke inte...

En video på när vi koppeltränar, han är en jäkel på att springa framför fötterna så man nästan snubblar på honom och jag är expert på att tappa godisarna på marken, haha!

Saknad och frustration

Känslan av att ha blivit utbytt måste nog vara en av de värsta känslorna som finns. Saknad däremot, den tar priset. Det har gått 9 månader sen min älskade vän försvann ifrån mig. Varje dag känner man alltid att någonting fattas, en liten bit av hjärtat har liksom försvunnit. Även fast man inte alltid är ledsen eller alltid tänker på dig så är den där känslan ständigt kvar. Den går inte att förklara, man måste uppleva den. Jag vet inte ens om jag har insett att du är borta, känns så overkligt och det kommer det alltid göra. Ramlade in på några av mina bilder på billddagboken där du hade kommenterat, såklart. Du var alltid den som tröstade mig när jag var ledsen, alltid den som fick mig på bra humör och fanns där i ur och skur. Så guldvärd. <3 När jag läser saker du hade skrivit så är de fortfarande tröstande, även fast du inte finns här så värmer orden att läsa om igen, igen och igen.



För att komma in på lite annat så tränade jag med Kiro i dag, freestyle. Han var ovanligt svårmotiverad och jag fick verkligen kämpa för att få fram glöden inom honom. Har i alla fal påbörjat ett program så vi får se vart det leder :) Skönt att ha ett garage med golvvärme  som man kan träna i, längtar som en idiot till sommaren när man kan vara ute och träna. Envisa jävla vinter!

Lite bilder från i somras när vi tränade agility
- längtar tillbaka




Freestyle baby!

Är så sjukt trött på vintern, all jävla snö och den iskalla kylan. Kan det inte ta och bli vår snart? Typ nu.

Satt och kollade videos på youtube från My dog 2011 - freestyle. Blev tagggad på att börja träna igen, jag och Kiro höll ju igång förut och jag var sugen på att tävla men sen rann allt ut i sanden. Skulle vilja ut och tävla i sommar! Gud vad roligt :) Skulle vara ännu roligare om man hittade någon mer i döda lindesberg som gillar freestyle så man kan åka på äventyr tillsammans. Någon? Haha.

Lägger in ett klipp på mina STORA förebilder, har alltid varit och kommer alltid vara. Blir alltid lika glad när jag ser detta uppträdande. Se och njut!



Cozy morning

Inatt var jag så himla trött att jag inte vaknade förrän vid 6 på morgonen, lilla Chico hade fått varit vaken själv några gånger under natten lilla plutten. Hittade inget kiss (Woho!) men däremot nr 2 hade han gjort, men det var ganska förståerligt då han lyckats få i sig kattmat under dagen så magen mådde väl inge vidare. Sprang iaf i ren panik ut med honom när jag vaknade med en massa skuldkänslor, blev lite bus och sen la vi oss och sov igen. Skönt! :) Han är så go på morgonen, vill så gärna ligga nära och mysa. Vad är bättre än att morgonmysa med en valp?

Under dagen tränade vi iaf lite sitt, även i samband med mat och sen får han ett "varsegod". Har även börjar träna på att byta ut leksaker medan vi busar, att han ska ge mig den ena och så får han busa med den andra osv. Så att leken sker pä mina villkor + att han ska kunna släppa leksakerna. Funkade bra!

Har förövrigt dragit min trötta kropp iväg till gymmet ikväll, var skönt att få röra lite på kroppen och att få babbla med vännen. Välbehövligt må jag säga!

Insåg även att det låter som om jag glömt Kiro nu när jag har valp men så är det inte. Han är med Pär på jobbet om dagar så blir mest träning på kvällar med honom, dock är det väldigt mycket med valpen nu men snart ska jag och Kiro börja på tävlingskursen i agilty. Det blir spännande.


Vi kan det här med att mysa jag & Chico!




Chico - Sitt!

Första gången vi tränade sitt. Har innan detta klickat in honom. Vissa klick blir sådär (svårt med en valp som är snabb). Döm mig inte för hårt ;)

Ni får tyvärr vrida på huvudet


Välkommen Chico!

Och här är han, den efterlängtade lilla papillon valpen som jag längtat så efter!
Han har en sån otrolig personlighet denna kille. Han är jätte gosig, älskar att pussas med matte, lyssnar bra på sitt namn (dvs kommer i full rulle när man ropar), är busig och jätte duktig på att göra sina behov utomhus.
Ni vet den här känslan man får när man kollar på sin hund och det pirrar till i magen och man får ett sånt där stort leende på läpparna så man ser helt fånig ut? Ja, där har ni mig gånger två. Nu har jag två otroligt fina och underbara pojkar att ttta på här hemma och som jag får flina det där fåniga flinet åt. Världens bästa! <3

Och ja, nog tar det på krafterna att ha valp, att springa ut 4-5 gånger under natten och så fortsätter det likadant hela dagen är uttröttande, men absolut värt det. För att ligga på morgonen och gosa med en mjuk och mysig kille som det luktar bebis om, det är grejer det. Och att ha honom ligga på bröstet vilandes med huvudet på min hals och sen somna om igen, det är lycka.

Har insett att ignorera honom när han blir för bitig fungerar super bra och det är verkligen jätteskönt. Han är så duktig. Att träna verkar vara hans grej också för det där med godis, det är något han gillar ;) Att åka bil går även utan problem, han sover så gott när bilen rullar iväg.


Första promenaden i koppel, på resan hem

Man blir trött av att busa

Jag kan det här med att åka bill, lätt som en plätt!

Hej polkagrisar!

Efter att redan ha städat 7 timmar på jobbet så ska jag försöka städa lite till nu igen, fast mitt rum. Förstår inte hur tusan jag ska lära mig att inte kasta alla kläder på golvet eller stöka till. Hur gör man?

Har annars handlat lite presenter och lagat mat idag, snorat har jag gjort en hel del också. Förkylningen känns väldigt ovälkommen just nu, den kan få gå igen.

I söndags bar det i alla fall iväg till Gränna för att för första gången få hälsa på Chico. Har var minst lika fin som på bilderna där jag har beundrat honom och han verkade vara en väldigt trevlig liten herre, ska bli spännande att se hur allt utvecklar sig. Längar som en galning tills i helgen då vi åker och hämtar honom. Sitter och förbereder mig hemma med att läsa a lot om hundträning och köper tuggben så jag inte ska bli uppäten ;) Förbereder Kiro genom att berätta om vad som ska hända men han ser bara så söt ut helt ovetandes om att det kommer en liten galning på lördag hit, hoppas att det ska gå bra med dom båda.













And they call it puppy looooove!



Dr. Feel Good

Pajen blev en riktig success! Var så sjuuuukt god och då överdriver jag verkligen inte ens en liten gnutta! Ibland lyckas man väldigt bra ;)

Blev en sväng till gymmet ikväll också, älskar den känslan man får när man pumpat orken ur varenda muskel i kroppen och känner den här -fyfan vad jag är så otroligt duktig och bra- känslan. Den är guldvärd.

Back to business!

Har bestämt mig för att ta upp bloggandet - igen. Har hänt så otroligt mycket sen sist. Både bra och dåliga saker men nu när en valp vid namn Chico är på ingång så vill jag kunna gå tillbaka och se hur våran utveckling har gått. Det är så svårt att se allt när man är mitt i det hela så det kan vara bra att se det från en annan vinkel ibland, gå tillbaka, analysera och ändra på sig.

Som de flesta av mina vänner kanske vet så tokälskar jag att göra pajer, favoriten är brocooli & fetaost paj som för tillfället kanske har blivit lite uttjatad här hemma, nog för att alla i familjen älskar den precis lika mycket som jag men kan ju vara bra med lite variation - för allas bästa! Så mitt mission idag är att göra en laxpaj med lite god röra till, hoppas den blir god. Eftersom vi är otroligt dåliga på att äta fisk här hemma så kan det vara passande. ;)

Förövrigt så kan alla som har goda pajrecept få ge dom till mig så blir jag himla glad!


Slänger in en bild på Chico, går inte att motstå hans söthet!


RSS 2.0