Otur och återigen otur

Fan, fan fan. Det var kennelhostan som kommit på besök, inte så värst välkommen överhuvudtaget. Chico hostade/nös och krånglade inatt men har varit helt okej idag. Får hoppas att hostan inte håller i sig så jätte länge så man får börja räkna ner dagarna. Hela 30 dagar. Jag som var så grymt taggad på alla kurser. Otur kan man säga!

Idag skämde jag  ut mig som tusan på jobbet, hur lyckas man? Det var ett sånt där gudjagvillbarasjunkaigenomjorden moment. Nåja, sånt som händer. Säga "TJA!" till en person man trodde att man kände så visade det sig att det var helt fel hör väl till den dagliga rutinen för alla, eller? Dagen på jobbet kändes förövrigt väldigt lång och när klockan slog 18.00 så var det med en lättad suck jag brummade hem och hämtade min going till hund att pussa på.

Blir snart även bilägare. Helt själv - utan min bror. Känns lite vuxet faktiskt, jag och hundarna ska åka runt i en rosa  Nissan micra. Passar oss utmärkt. Liten ägare, små hundar och fjuttig bil. Kan nog inte bli bättre :)

Laddade upp ett klipp på när Chico och jag tränade med locket förut, dags att lägga in det i bloggen så ni får se vilken duktig hund jag har. För er som undrar så är tanken att jag ska använda locket vid kontaktfälts träning i agilityn sen men är även bra klickerträning för huvudet på hundar.

Nä, jag misshandlar inte min hund i slutet. Jag lovar! :D Han tycker om att fightas, det ska vara kroppskontakt! Det som uppskattas hos hundar. En av de nya dragleksakerna jag köpt också. Och jag skrattar åt min egen röst ganska ofta när jag kollar på klippen, skönt att man slipper se sig själv hela tiden ;)


Och så kom våren..

Äntligen, våren är här! Som jag har längtat. Tygskorna är framme och skinnjackan är framhängd och de båda används mycket flitigt. Bara en sådan sak som att det var 20 grader ute häromdan är ju helt underbart. Man märker på både djur och människor att alla är mycket gladare och piggare. Det blir som en liten kick som är väldigt välbehövlig. :) Hundarna tokgillar att springa ute fritt på baksidan och bara chilla i gräset - det är livet för dom och deras glädje sprids till oss! Årets första grillning är även genomförd.

Annars så rullar livet på. Jag jobbar, pysslar med hundarna, äter, chillar och sover men jag gillare, starkt!
Snart drar både valpkurs och agilitykurs igång och jag hoppas för tusan att jag mina hundar klarar sig undan från den jäkla kennelhostan som sprider sig som en jag vet inte vad här i linde. Inbildar mig hela tiden att de har fått den men har gjort mitt bästa att försöka hålla dom borta från andra hundar och tävlingar. Mer kan jag tyvärr inte göra.


På tal om tävlingar så ska linde bk ha agilitytävling i helgen och jag ska hjälpta till att vara funkis, blir nog himla roligt. Något att se fram emot! Det är roligt att kunna hjälpa till och framför allt lära sig genom att kolla på andra ekipage när de kör sitt race.





RSS 2.0